Udgivet i 1 kommentar

Water your dreams

Water your dreams and your roses

Tekst og billeder i indlægget “Water your dreams” kan indeholde reklamelinks. Hvis du køber noget herigennem, går en lille del af din betaling videre til mig. Det er helt uden ekstra omkostninger for dig.

Grøn vandkande

Efter vi flyttede har vi fået både affugter og kondenstørretumbler, og dermed en del kalkfrit vand. Det gjorde ondt at hælde det ud, så jeg fik en idé om at opsamle det i en kande til blomsterne.

Hos vores lokale yndlings plantepusher – Nybo Planteskole, lidt uden for Humlebæk, stod den helt rigtige kande og ventede på os. Rummelig, med behagelig hank, der kan vippes væk fra den store åbning i toppen, så det er muligt – selv for mig – at ramme med de knap så hældevenlige vandopsamlere fra tumbler og affugter.

Kanden står fremme i bryggerset, så jeg møder den tit og ofte og hver gang kaldte den på bogstaver – hvad kan jeg sige…

På den ene side står der nu ‘Water your dreams’ – her kommer opskriften på hvordan det kan gøres:

Ingredienser

Water your dreams

Vælg et citat eller saying, du gerne vil mindes om og tegn det op på papir. Har du brug for lidt inspiration til at få bogstaverne til at danse kan du tjekke indlægget ‘Flourishing’.

Overfør dit design til kanden

Water your dreams - grafitpapir

Læg dit design ovenpå grafitpapiret og placer begge dele på kanden. Drys lidt tape rundt omkring, så det hele ikke smutter på den glatte runde kande.

Tegn ovenpå bogstaverne med blyanten – når du fjerner grafitpapiret, vil teksten stå lige så fint, klar til at blive skrevet ovenpå.

Grafitten går let af, hvilket også betyder at man lige skal være opmærksom på ikke at gnide det hele ud/af med tegnehånden.

Bogstaver på vandkanden

Water your dreams - optegnet med enkelt hvid streg

Tegn ovenpå grafitten med en enkel hvid streg. På lakerede overfalder som kanden, fungerer en Uni Paint Marker extra-fine (reklamelink) fantastisk.
OBS. Lav altid en test på et skjult sted, så du er sikker på pennen ikke laver ulykker. Ved samme lejlighed kan du få en fornemmelse af malingens konsistens, flow og pennens spids.

Uni Point Markeren har en næsten emaljeagtig finish, dækker godt og så er den vældig permanent. Det betyder også at det er tæt på umuligt at rette i det du skriver.

Falsk kalligrafi

For at opnå den kalligrafiske effekt med tynde opadgående og tykke nedadgående strøg, tilføjes fylde til dele af bogstaverne. Læs evt. mere i indlægget ‘Falsk Kalligrafi’.

Når bogstaverne er tegnet helt op, gives et ekstra lag ovenpå hele molevitten, så bogstavernes overflade blive så jævn som muligt.

Husk at lade hvert lag tørre inden du maler ovenpå, ellers bliver det hurtigt en tyktflydende og klistret fornøjelse.

Går det med genbrugsvand?

Og så kommer vi til det lille ups. Jeg har nemlig siden læst at man skal passe på med at genbruge vand fra tørretumbleren, pga. risiko for rester af både sæbe og skyllemiddel…

Water your dreams and your roses

Meget bedre er det ikke med vandet fra affugteren, der både kan indeholde metaller og alt muligt andet godt. Det kan derfor kun bruges til planter der ikke skal spises….

Men idéen var meget god da den var i mit hoved, og jeg har fået en skøn vandkande der i alle tilfælde kan bruges i haven til vandet fra regntønden – juhuuuu.

Har du erfaring eller idéer til genbrugsvand, så skriv endelig her eller på mail@christinakorsgaard.dk.

Go water you dreams.

1 tanke om “Water your dreams

  1. Hvor er det skønt. Det må prøves af

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.