Udgivet i 3 kommentarer

Valentinsdag

Indlægget ‘Valentinsdag’ indeholder annoncelinks. Skulle du fristes til at lægge et køb på en side jeg samarbejder med, går en lille del af din betaling videre til mig. Det koster dig ikke ekstra og jeg bliver så glad.

Min mand havde den sødeste farmor. Et af hendes mottoer var, at man aldrig skal forsømme en lejlighed til at holde en fest.

Vi har aldrig rigtig dyrket Valentinsdag i traditionel forstand. Faktisk plejer vi lige denne dag at svine hinanden til – selvfølgelig på kærligste vis, og med verdens største glimt i øjet, men alligevel.

Hvorfor vi ikke har fundet på det før, ved jeg ikke, men i år vil vi lade os inspirere af farmor og holde en hyldestfest for kærligheden på Valentinsdag.

I jagten på pynt, gaver og utraditionelle traditioner til vores kærlighedsfest, opstod Valentinstræet og kærlighedskaramellerne.

Valentinstræ

Ideen udsprang af da fastelavn og Valentinsdag faldt sammen. Indledningsvis forestillede jeg mig en vase med et fastelavnsris, fyldt med hjerteformet slik. Men birkegrene i vase ligner bare mere en kvart kost på hovedet, end en smuk kærlighedserklæring, så jeg nappede en skovtur mere.

Jeg aner ikke hvad grenene jeg fik med hjem er for nogen, men de er super dekorative og har et meget let udtryk. Faktisk så let at de ikke rigtig egner sig til at blive belastet af kalorier og således blev chokolade til papir.

Hjerterne kan sagtens klippes i hånden – har man brug for en genvej, er en hjertepunch et fremragende alternativ.

Hjerterne på mit træ er stanset af akvarelpapir (annoncelink). Farven er knækket hvid, tykkelsen perfekt og ud over at overfladen har en smuk struktur, er den også super lækker at skrive på – for hjerterne skal selvfølgelig fyldes med håndskrevne kærlighedserklæringer.

Foldes nogle af hjerterne på midten og limes sammen ryg mod ryg, kan man opnå en ret fin 3D effekt.

Sving en nål med hvid sytråd, så de er lige til at hænge op.

Jeg elsker dig overalt i verden

Med tiden håber jeg de mange hjerter, bliver fyldt med kærlige ord.

I år er der skrevet på en god håndfuld eller to. Et ‘Jeg elsker dig overalt i verden’ hjerte er blevet suppleret af ‘Jeg elsker dig’, skrevet på en masse forskellige sprog. Ideelt set, repræsenterede hvert hjerte et sted vi har været – så langt er vi dog ikke helt kommet omkring – endnu – og man har lov til at drømme, ikke?

Og så røg der lige ét hjerte mere til en lidt længere kærlighedserklæring inkl. årstal.

En ny tradition

Selvom jeg havde manden i tankerne, da jeg lavede det, er jeg sidenhen nået frem til at vores unger også skal være med i den nye tradition. Jeg tror det kan blive mega hyggeligt både at skrive på hjerterne og med tiden kunne hænge både ‘gammel’ og ny kærlighed på årets Valentinstræ.

Hos CCHobby har jeg fundet en hjerteformet æske (annoncelink), som vi kan gemme de små kærlighedserklæringer i til det bliver Valentinsdag igen. Jeg havde egentlig tænkt mig at dekorere den, men jeg kunne ikke beslutte mig for hvordan, så det må blive næste år. Hvis den bliver fin, behøver den måske ikke helt så langt væk som julepynten plejer at komme.

Kærlighedskarameller

Blomster og chokolade scorer man ikke lige på herhjemme – og hvor Valentinstræet tog over for blomsterne, blev det søde alternativ kærlighedskarameller – blød, lækker, letsaltet kærlighed i små pakker.

Fløde, sukker og flagesalt står ofte klar i køkkenet, knap så tit glukosesirup. Finder du det ikke lokalt kan det købes HER (annoncelink).

Bring 1/2 l piskefløde, 250 g sukker, 120 g glukosesirup i kog. Lad det simre i 2 timer og tilsæt flagesalt umiddelbart inden massen hældes i bagepapirbeklædt form. Lad det køle i fryseren et par timer inden karamellerne skæres ud og pakkes i cellofan eller bagepapir.

Den håndskrevne version af opskriften finder du lige HER.

Kærligheden

Når Paulus første brev til Korintherne bliver læst op i kirken, rører det mig altid dybt, så da jeg valgte tekst til min første håndtegnede plakat, blev det Kærlighedens Højsang.

Tekstens omrids er tegnet op, så det matte sorte tryk står knivskarpt mod det kridhvide papir, der udgør bogstaverne.

Plakaten findes på dansk og engelsk, i flere størrelser og både med og uden ramme hos Permild og Rosengreen (annoncelinks).

En gave til Valentinsdag der holder.

3 tanker om “Valentinsdag

  1. Nu går jeg overhovedet ikke op i Valentines Day. Synrs det er utrolig opreklameret.
    Men ikke desto mindre, synes jeg træet er en fantastisk idé til fx konfirmation.

  2. Det har vi heller aldrig gjort tidligere, men i år bruger vi enhver anledning til at holde en fest – selv Valentinsdag.
    Og tak for de pæne ord om træet – en god ide at bruge det til alt muligt andet også. Det pynter og hygger så jeg slet ikke er sikker på det kommer ned igen.

  3. Sikke en sød ide <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.