Udgivet i 1 kommentar

Skriv på vandkanden

Vandkande med citat i brug

Tekst og billeder i indlægget “Skriv på vandkanden” kan indeholde reklamelinks. Hvis du køber noget herigennem, går en lille del af din betaling videre til bloggen. Det er helt uden ekstra omkostninger for dig.

Grøn vandkande og lavendel

Med affugter og kondenstørretumbler produceres en del kalkfrit vand. Det gør ondt at hælde det ud, så vi begyndte at opsamle det i en kande til blomsterne.

Version 1.0 var en klassisk grøn plastiksag, der ikke just var inspirerede at kigge på. Da vi faldt over denne rummelige og noget mere charmerende metalmodel, blev der derfor opgraderet. Tilmed kan hanken vippes væk fra den store åbning i toppen, så det er muligt – selv for mig – at ramme med de knap så hældevenlige vandopsamlere fra tumbler og affugter.

Kanden står fremme i bryggerset, så jeg møder den tit og ofte og på sådan en skrivevenlig overflade må der selvfølgelig bogstaver – hvad kan jeg sige…

På den ene side står der nu ‘Water your dreams’ – her kommer opskriften på hvordan det kan gøres:

Citat & design

Bogstaver til vandkanden

Vælg et citat eller saying der passer godt på din kande.

Tegn det op på papir der passer til området du vil skrive på.

Må teksten gerne blive lidt poetisk at se på, kan du lege med linjerne. Specielt bogstavernes ind- og udgange er velegnede til at forlænge med lækre snirkler.

I indlægget ‘Flourishing’ har jeg skrevet meget mere om hvordan man kan få liv i bogstaverne og give dem masser af ‘swing’ – kig forbi hvis du har brug for lidt ekstra inspiration.

Overfør dit design til vandkanden

Overførsel af tekst til vandkande med grafitpapir

Læg dit design ovenpå et stykke grafitpapir og placer begge dele på kanden. Plant lidt tape rundt omkring, så det hele ikke smutter rundt på den glatte runde kande.

Tegn ovenpå bogstaverne med blyanten – når du fjerner grafitpapiret, vil teksten stå lige så fint, klar til at blive skrevet ovenpå.

Grafitten går let af, hvilket betyder at man skal være opmærksom på ikke at få gnedet det hele ud/af, hvis tegnehånden hviler på kanden.

Skriv på vandkanden

Optegning af citat på vandkande

Tegn ovenpå grafitten med en enkel hvid streg.

På lakerede overfalder som kanden, fungerer en Uni Paint Marker extra-fine (reklamelink) fantastisk.
OBS. Lav altid en test på et skjult sted, så du er sikker på pennen ikke laver ulykker. Ved samme lejlighed kan du få en fornemmelse af malingens konsistens, flow og pennens spids.

Uni Point Markeren har et næsten emaljeagtig finish, dækker godt og så er den vældig permanent. Det betyder også at det er tæt på umuligt at rette i det du skriver.

Falsk kalligrafi

For at opnå den kalligrafiske effekt med tynde opadgående og tykke nedadgående strøg, tilføjes fylde til dele af bogstaverne. Læs evt. mere i indlægget ‘Falsk Kalligrafi’.

Når bogstaverne er tegnet helt op, gives et ekstra lag ovenpå hele molevitten, så bogstavernes overflade blive så jævn som muligt.

Husk at lade hvert lag tørre inden du maler ovenpå, ellers bliver det hurtigt en tyktflydende og klistret fornøjelse.

Går det med genbrugsvand?

Vandkande med citat i brug

Her har vandet fungeret præcis efter hensigten, så selvom jeg er faldet over steder der advarer mod brug af vand fra tørretumbleren – pga. risiko for rester af både sæbe og skyllemiddel – og affugteren – pga. spor af metal – har jeg lystigt vandet videre, med en enkelt undtagelse. Just to be safe undgår jeg planter der skal spises.

Har du erfaring med genbrugsvand – good or bad – så skriv meget gerne en kommentar herunder.

Now – go water you dreams.

1 tanke om “Skriv på vandkanden

  1. Hvor er det skønt. Det må prøves af

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.