Udgivet i 4 kommentarer

Skriv på græskar

Indlægget “Skriv på græskar” indeholder annoncelink. Skulle du fristes til at lægge et køb på en side jeg samarbejder med, går en lille del af din betaling videre til bloggen. Det er helt uden ekstra omkostninger for dig.

Det bedste græskar

Halloweengræskar med håndskrift

“Du skal tage den der!”

Jeg stod med rumpen i vejret og gravede i kassen med græskar. En ældre herre med hat og et ternet tørklæde, der kunne gøre en ninja misundelig, gav sig til at undersøge min øvrige fangst i indkøbsvognen. Tog først det ene lille græskar op, så det næste. Han vurderede dem og slog fast: “De to, er gode – du skal bare lægge dem i kogende vand til de er møre. Og så må du love mig at tørre kernerne – de smager himmelsk hvis du lige rister dem på panden”.

Jeg nænnede ikke at fortælle ham, at jeg bare skulle bruge dem til at skrive på…

Optegning af tekst

Tekst optegnet på græskar

Græskarret skal have samme temperatur som omgivelserne, når du skriver på det. Koldt græskar i varm stue giver overfladekondens, der sender malingen på afveje, så tag græskarret ind i god tid eller hop udenfor iført pen.

Udvælg teksten og lav en kladde på papir, så du ved hvordan du vil sætte den op.

På græskarret optegnes bogstaverne med en tynd Posca pen (annonce link) – tynd fordi den efterlader mindre farve at “viske ud”, hvis det går galt.
Fugtig køkkenrulle, eller en vatpind fungerer i denne forbindelse vældig fint som ‘viskelæder’, især på den glatte del af græskarret – de ru områder holder bedre ved.

Tegn bogstavere op

Bogstavernes kalligrafiske udtryk opnås ved at tilføre tykkelse til de nedadgående strøg. Besøg indlægget ‘Kunstig Kalligrafi‘ hvis du har brug for lidt ekstra tips til den del.

Optegn tilføjelserne med den tyde Posca pen og fyld ud med en tyk Posca pen (annonce link). Har du kun den tynde kan den også sagtens klare opgaven, det er alene et spørgsmål om tålmodighed.

Poscamalingen er ikke meget holdbar på græskar, men det er selve græskarret jo heller ikke, så det plejer at passe meget godt.

God fornøjelse.

4 tanker om “Skriv på græskar

  1. Sikke en sjov ide – har 4 græskar stående, måske jeg skulle prøve det her

  2. Ih, hvor er de fine:-)
    Vi har tradition for at skære kunstfærdige græskar i familien, men de holder sjældent ret længe bagefter.
    I år har jeg set et supernyttigt græskar, som blot er udhulet og fyldt op med isterninger som champagnekøler:-)

  3. Det er da det Pia, hvis du giver det et skud vil jeg vildt gerne se resultatet.

  4. Det lyder også som en super idé Lene – mere champagne, ja tak.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.