Udgivet i 6 kommentarer

Skriv på cykelhjelmen

Cykelhjelm med motivation og bogstaver

Indlægget ‘Skriv på cykelhjelmen’ indeholder annoncelinks. Hvis du køber noget herigennem, går en lille del af din betaling videre til bloggen – helt uden ekstra omkostninger for dig.

Cykelhjelm… Jeg kan allerede mærke det begynder at stramme lidt under hagen og glæden ved sommervind i håret erstattes af en træls og meget komprimeret frisure.

For at blive lidt gladere for hjelmen, har jeg indhyllet min hjelm i motiverende bogstaver: Protecting & Saving – Ideas, Love, Desire, Genius, Choices, Knowledge, Tomorrow, Vision, Focus og Life.

Dekorer cykelhjelmen

Skriv på cykelhjelm med Posca

På en mat overflade er det let at tegne bogstaver eller motiv op med blød blyant – gerne B2. Skal der redigeres, klares det nemt med viskelæder, eller endnu bedre et knetgummi (annoncelink), der slider mindst muligt på overfladen.

Når du er tilfreds, tegnes skitsen op med akrylmaling. Jeg har brugt en fin Posca pen (annoncelink), der afgiver en lækker, smal hvid streg og tørrer hurtigt.

Efter optegning, fjernes de overskydende blyantsstreger og hvis man er til det kalligrafiske look, tilføjes de nedadgående streger lidt ekstra tykkelse. Har du brug for en guide til den del, kan du tjekke indlægget kunstig kalligrafi.

For at få teksten til at stå skarpt, var jeg over alle bogstaverne et par gange med Posca pennen. Herefter lod jeg den tørre et døgn – bare for at være på den sikre side – og sluttede med seks tynde lag mat spraylak fra Montana (annoncelink).

Det har indtil videre fungeret fint ved almindelig brug, inkl. regnvejr – men hvor længe det holder, tør jeg ikke love.

Disclaimer

Cykelhjelm med motivation og bogstaver

Maling og lak kan i princippet beskadige hjelmen og man må derfor gøre op med sig selv om man vil løbe risikoen. Jeg satsede – og umiddelbart ser det ud til at være gået godt – men om maling og/eller lak på sigt ændrer overfladen ved jeg ikke.

Life will kill you – jeg satser på cykelhjelmen her trods alt redder mere end den skader.

Du kan læse om krav og regler vedrørende beskyttelseshjelme på Færdselsstyrelsens hjemmeside.

6 tanker om “Skriv på cykelhjelmen

 1. fedt, det er da helt sikkert noget jeg skal kigge på til min dreng når han skal have skiftet cykelhjelm. Det bliver nok bare ikke så smuk en skrift men jeg øver på dine skønne hjælpe ark 😉

 2. Ej hvor er den lækker! Bare jeg var lige så god som dig, så var jeg gået i gang med det samme. Min er bare kedelig sort 🙁 Havde aldrig tænkt man selv kunne gøre noget ved det! Mega god ide

 3. Tusind tak Karina, jeg tænker også, at det kunne blive fedt hvis man lod ungerne dekorere deres hjelm – jeg kan i alle tilfælde mærke, jeg har fået et meget nært forhold til min hjelm – ja, eller sønnens – vi deler lidt ☺️

  Og hvor er det dejligt at høre du er i gang med arkene. Jeg ville vildt gerne finde en god måde at lave undervisning online, hvis du har nogen ideer må du endelig sige til.

  Kærlig hilsen
  Christina

 4. Tak Tina – ja det behøver jo ikke være bogstaver (sagde jeg det…?🙈)
  Men ja – tror også det kunne blive mega fedt hvis man f.eks. doodler😍
  Kh.
  Christina

 5. Ej sikke en sjov ide at male/skrive på cykelhjelmen. kh Pia

 6. Tak Pia – faktisk er dette en af de ideer der gik lettere end forventet, så det er bare at kaste sig ud i det ☺️
  Kærlig hilsen
  Christina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.