Udgivet i Skriv en kommentar

Nyt liv til postkassen

Da vi flyttede i foråret, var det super svært for mig at sige farvel til vores gamle hus. Det var en ruin, da vi overtog det, og langsomt havde vi fået renoveret og lavet lige som vi godt kunne tænke os. Vi forestillede os hele vejen at det var dér, vi ville blive. Men sådan gik det ikke, og for at prøve at få mit hoved til at forstå det ikke længere var vores, kørte vi en tur forbi. Det så ud præcis som da vi boede der – bortset fra postkassen. Vores elskede kobberpostkasse var forsvundet og en ny kommet op. Man skulle ikke tro det, men det havde simpelthen ændret stemningen så markant, at jeg stort set ikke har tænkt på det siden.

Så meget effekt havde jeg alligevel aldrig forestillet mig en postkasse kunne have. Men jøsses jeg er blevet optaget af postkasser siden den dag. Efter der i 2012 blev indført nye regler om postkassers placering, og de står helt forrest og siger hej, er der rig mulighed for at studere dem.

Hvordan har postkassen det?

Forleden var vi forbi en villavej, hvor det første der mødte os, var denne triste model.

Jeg ved ikke om det bare er fordi jeg har fået en ting for postkasser, men jeg tror nu alligevel sådan en efterlader et indtryk hos de fleste, om ikke andet på et ubevidst plan.

I øvrigt en virkelig fin vej, men sådan en bedaget, snavset, rusten kasse, der er så træt at den er ved at tilte – bevares, den opfylder fortsat sit primære formål, men ud over det…

Nå, man må jo også hellere feje for egen postkasse, og den der fulgte med vores hus, fik følgelig en god portion opmærksomhed.

Vores postkasse

Den nye postkasse er ikke ligefrem den velformede og smukt patinerede kobbermodel vi flyttede fra. Den er i god stand, uden rust og stadig rank på sin stander. Indtil vi finder den helt rigtige til os og stedet her, har fokus derfor været at få det beste ud af den.

Det har været (er) lidt stramt med tiden ovenpå flytningen. Selvom jeg selvfølgelig helst havde malet bogstaverne i hånden, indledte jeg jagten på den noget hurtigere løsning. Klistermærker, eller stickers, som det så hedder nu.

Ifølge REGLERNE, skal der være navn på postkassen, så det var givet. På vores hus står der nummer, men det kan ikke ses fra vejen, så det ville jeg også gerne have på. Sidst men ikke mindst skulle der også være plads til mit firmalogo. Det bliver let lidt rodet, men med samme skrifttype, kan der alligevel skabes sammenhæng.

Logoets skrifttype stod ikke til at ændre, så resten måtte rette ind. Det viste sig vanskeligere end ventet at finde et firma der ville lave det. De fleste steder man kan købe postkassestickers, er der kun et lille udvalg af forudbestemte skrifttyper at vælge imellem. Det går ikke.

Efter nogle seriøse googlesøgninger, og en masse mails, var der bingo. Har du det ligesom mig, vil jeg hermed videregive tippet til dette fantastiske sted – her kommer en kæmpe reklame for Wallstickerland.dk. Her har du helt frie hænder til at designe og der er tilmed virkelig god service.

Bestilling

Forberedelse til postkassestickers

Det fungerer ikke altid på samme måde i virkeligheden som i tankerne. Inden jeg bestilte, printede jeg derfor forskellige versioner og tapede dem på postkassen, indtil jeg synes den var der.

Af sted med en mail indeholdende den ønskede font, målene på de forskellige dele og forespørgsel på pris. Tilbage kom lynhurtigt opsætningen og prisen til godkendelse. Det var simpelthen så let.

Bestillingen kom af sted og her er eneste minus. Leveringstiden. Med track and tracenummeret var det lige til at følge forsendelsen og synderen var: PostNord. De beholdt den lige nogle dage i deres pakkecenter – så er det svært.

Stickers til postkassen

Til gengæld var det helt sikkert ventetiden værd. Med i pakken fulgte alt hvad der skulle bruges, inklusiv en fin vejledning.

Som det fremgår af billedet, modtog jeg ét stort ark og startede derfor med at klippe de tre dele fra hinaden.

Herefter overførte jeg bogstaverne fra bagpapiret til overføringsfolien. Da papir og folie allerede sad sammen, var det bare at skrabe med det medfølgende plastikkort.
Bagpapiret kunne så trækkes af – et enkelt bogstav der lignede det hellere ville blive på bagpapiret fik en tur mere med skrabekortet, til hele molevitten sad fint på overføringsfolien.

Stickers på postkassen

Postkassen med nye fine stickers

Efter fjernelse af gamle klistermærkater og seriøs rengøring af postkassen, placerede jeg, et af gangen, de tre stickers på postkassen. Igen benyttede jeg skrabekortet til at overføre bogstaverne fra folien til postkassen.
Fordi overføringsfolien er gennemsigtig, er det nemt at se om det hele sidder rigtigt, før bogstaverne skrabes fast.
I løbet af et øjeblik sad de fineste stickers således på postkassen.

Det er faktisk endt med at se så godt ud, at jeg ikke er sikker på vi nogensinde når til at skrifte postkassen – kender du det?  

En ny verden

Det er mit første forsøg ud i stickers og jeg er lidt grebet. Det er noget helt andet end bogstaver malet i hånden, men jeg må indrømme at de kan noget…

Har du ikke særlige ønsker til skrifttypen, er der også helt almindelige postkassestickers. Skulle du ikke lige have en postkasse der trænger til en frisker, er der et hav af andre fine stickers. Alt fra citater til verdenskort. Ifølge beskrivelsen kan de sidde fast, selv på pudsede murstensvægge og savsmuldstapet. Hvis du kaster dig ud i det, så hører jeg gerne om resultatet, for der går nok en rum tid før vi har fået udryddet alt savsmuldet her på vores nye matrikel.

Til sidste et ekstra lille tip, som jeg ikke selv nåede at opdage. Wallstickerland.dk tilbyder et gavekort på 100,- lige HER, og selvom deres priser er ganske rimelige, så er det da værd at tage med.

PS. Har lige erfaret at der tilmed er 25% rabat på alt lige nu, what’s not to like.

Som angivet, indeholder indlægget reklame. Når du køber et produkt via et annoncelink, støtter du min blog med et lille beløb. Det koster dig ikke ekstra, men gør en kæmpe forskel – så tak.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.