Udgivet i 3 kommentarer

Inspiration til konfirmationsgaven

Tænk STORT plakat med navn og begivenhed

Tekst og billeder i indlægget “Inspiration til konfirmationsgaven” kan indeholde reklamelinks. Hvis du køber noget herigennem, går en lille del af din betaling videre til mig. Det giver mig mulighed for at lave en masse af nye spændende indlæg, og er helt uden ekstra omkostninger for dig.

For mig er de fedeste gaver, dem man glæder sig helt vildt til at give. Dem som modtageren slet ikke vidste manglede på ønskelisten. Dem der udstråler omtanke og kærlighed. Dem der gør en forskel og bliver værdsat langt ind i fremtiden.

Personlig plakat til konfirmanden

Tør du give noget, der nok ikke står på ønskelisten?

Tænk STORT plakat med navn og begivenhed

I 2019 skulle vi til konfirmation og fejre vores søns bedste ven. Vi har fulgt ham siden han var i sin mors mave, og min mand og jeg havde den store ære at være faddere til hans barnedåb. Vi ville derfor rigtig gerne finde på noget godt og originalt til ham.

Med udgangspunkt i mine tanker omkring en god gave, designede jeg plakaten ‘Tænk STORT’ til Sander – en personlig gave og reminder fra den store dag, der på mange måder rækker langt ind i fremtiden.

Efter den i år havnede på vores søns ønskeliste, er den nu tilgængelig hos min fantastiske samarbejdspartner Permild & Rosengreen (reklamelink), der customizer hver enkelt plakat med konfirmandens navn – og vil du have en helt færdig gave, kan du tilvælge at få den indrammet.

Og nu vi er ved plakater, må jeg lige nævne ‘On my mind’ – et alternativ eller supplement til gæstebogen, med plads til 100 hilsener til konfirmanden. Variationen i boblernes størrelse giver gæstere mulighed for at skrive stort eller småt, kort eller langt – eller kaste sig over flere bobler, hvis de har meget på hjerte. Et lille projekt, der kan fungere som hyggeligt samlingspunkt under festen og et fantastisk minde bagefter.
HUSK en sort fineliner eller to!

PENgegave

Rigtig mange af de enestående unge mennesker ønsker sig penge. Er det vejen til at opnå noget, der ellers ligger lidt ud over det gængse gavebudget, er det jo perfekt. Men det kan også være lidt kedeligt og upersonligt at komme med. Kan kontanterne kombineres med noget de ikke havde set komme, som måske oven i købet kan gå hen og få affektionsværdi, er det bare lidt sjovere.

Der findes mange festlige og finurlige måder at give penge. PENgegaven er en af de lidt mere ‘diskrete’ måder, hvor indpakningen i sig selv er en gave, der kan bruges.
Hvor vild gaven skal være, afhænger af hvor stor en del af budgettet der placeres i pennen.

Tre fine fyldepenne

 1. Den billigste ‘indpakningspen’ er Preppyen fra Platinum (reklamelink), hvor du for een gang skyld får SÅ meget mere end du betaler for. Kvaliteten er fremragende hele vejen igennem! Den skriver virkelig godt og det patenterede forseglingssystem fungerer – den kan ligge henglemt i månedsvis uden at blive fornærmet – så længe der er blæk på, skriver den.
  Den ser måske lidt billig ud i designet, til gengæld gør det gennemsigtige skaft at indholdet er til at få øje på for modtageren.
 2. Skal pennen gerne have lidt mere karakter, vil jeg anbefale en Lamy – en klassiker der holder.
  Den fås i alt for mange fristende farver – og selvom både den violette, pink, mango-, bronzefarvede og blå er skønne, så har jeg mig en Matt Umbra Safari fyldepen (reklamelink) – jeg kunne ikke stå for den smukke, sorte spids og pennens lækre overflade.
  Som alle andre Lamy penne jeg har haft i hænderne, skriver den smukt. Den ergonomiske udformning sikrer det korrekte greb og selvom den ikke har Platinums lukkesystem, kan den ligge i flere uger, uden der opstår de store startvanskeligheder.
  Det gennemfarvede slagfaste plast giver så lidt mere udfordring for konfirmanden – kun det lille ‘vindue’ i siden af penneskaftet, hvor man normalt kan se blækpatronen, afslører ‘merværdien’.
 3. Her kunne forslagene stoppe, men jeg er simpelthen nødt til lige at nævne min yndlingspen fra Ystudio (reklamelink). Er den inden for rækkevidde, er det den jeg skriver med.
  Jeg elsker det moderne design, formen, tyngden, vægtfordelingen, overfladen, den smukt udformede pennespids og hvordan hætten bare passer. Den er lækker – genneført lækker.
  Eneste ulemper jeg kan komme på, er at pengene virkelig er gemt og at fordelingen mellem indpakning og gave muligvis tilter ‘lidt’ – selvom vi stadig er langt fra både Mont Blanc priser og niveauet for Lamy og Platinums topmodeller.

Fordele, valg og tillægsgave

Hvis man kan leve med at skulle skifte patron eller fylde en konverter, er fyldepennen det lækreste skriveredskab. I modsætning til kuglepennen, kræves intet tryk for at få den til at skrive.
Fordi det blot er blækket der fornys, vil selve pennen fyldes med minder og historier, ligesom pennespidsen med tiden vil blive slidt en smule – som om den husker.

I mange penne er det muligt at få indgraveret navn. Det gør PENgegaven helt unik, mindsker risikoen for bortkomst (og ‘sikrer’ at gaven ikke kan byttes ;o).

Når du vælger en fyldepen, skal du være opmærksom på bredden af spidsen. Personligt går jeg altid efter fine eller ekstra fine spidser. De kan både skrive stort og småt – og smallere linje, mindre blæk, kortere tørretid (i særdeleshed en fordel hvis man skriver med venstre hånd).

Selvom den medfølgende blækpatron må vige pladsen for pengesedlen, så kan den ikke undværes, og falder gaven i god jord, bliver der også behov for flere.
En lille tillægsgave kunne derfor være en æske patroner.
HUSK at vælge dem der er passer til den valgte pen:

Man kan også vælge at give en konverter – en ‘genanvendelig patron’, der fyldes fra en blækflaske. Det er økonomisk, miljøvenligt og udvalget af farver på flaske er noget nær uendeligt.
Igen husk at vælge model efter pen:

Og hey – en konverter uden blæk er træls. Her er mærket ikke så vigtigt, så længe det er beregnet til fyldepen, er det bare at gå efter yndlingsfarven. Her et par links til favoritterne:

How to

Og så er der lige det praktiske: Rul pengesedlen fast sammen og erstat den med blækpatronen, der ligger i skaftet af fyldepennen. I alle de anbefalede penne er der plads til en tusindkroneseddel, men der kan altså kun være een seddel- så 50’er / 100,- /200,- / 500,- eller 1000,- er hvad der kan vælges imellem.

Skal det være lidt mere internationalt, eller skal pengegaven gå til en rejse, man man også arbejde i andre valutaer. Husk at tjekke at seddelformat og pen er foreneligt, specielt højden på sedlerne kan drille.

Next up

På vej er et indlæg om mere eller mindre personlig indpakning med bogstaver. Hvis du ikke allerede er tilmeldt min nyhedsmail, ville jeg bliver super lykkelig over at få lov at skrive til dig og fortælle når det er færdigt, du kan tilmelde dig lige HER.

Jeg håber du har fundet inspiration til konfirmationsgaven, skriv endelig med sprøgsmål og idéer og fortæl meget gerne hvad konfirmanden sagde til gaven. God konfirmation.

3 tanker om “Inspiration til konfirmationsgaven

 1. Super fin inspiration til konfirmationsgaverne! Hvor er det bare et fint indlæg.

  Kh Michelle

 2. Tusind tak Michelle, dejligt at høre.

  Kh. Christina

 3. Årh wow, virkelig godt tænkt 🤪😉 Du laver bare så mange inspirerende ting 💪❤️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.