Udgivet i

Bordkortæg

Gåseæg med håndskrevne navne - bordkortæg

Gør en forskel – når du køber et produkt via et annoncelink, støtter du min blog med et lille beløb – det koster dig ikke ekstra, men gør en stor forskel for mig.

Ting med flere funktioner tiltaler mig. Æggene her med navn, der i første omgang anvendes som bordkort, kan siden komme på en gren, hænges op i vinduet eller lægges i en skål til minde om en dejlig stund, hvad enten det er påskefrokost, konfirmation eller bryllup.

Materialer:

Gåseæg (annoncelink)
– Blød blyant
– Sort marker med fin spids
Knetgummi/ viskelæder (annoncelink)
– Grene fra hængepiletræ

Find et æg

For at proportionerne passer, vælges hønse-, ande- eller gåseæg, så det kommer til at passe til dig valg af tallerkener. Den nederste tallerken er 23 cm, den øverste 19 cm og hertil blev hønseægget i mine øjne for lille, så jeg gik med gåseæg (annoncelink) – de kan købes over nettet hos CChobby (annoncelink).

Er æggene ikke helt lækker-hvide, kan man give dem en tur med acrylmaling inden der skrives på dem.
Stik fx. et tyndt sugerør eller en grillpind i hullet i ægget, så kan du male det hele vejen rundt på een gang . Stik den anden ende af pind eller sugerør ned i en skål ris, sand eller en oacisblok og lad ægget stå og tørre – helst til dagen efter.

Skrivedelen

Skriv gæsternes navne på æggene med en blød blyant. Det kan være meget godt at træne lidt på papir først, så du får en idé om hvilken skrifttype der passer til navnet og hvor stort det enkelte navn skal skrives for at passe til ægget. Herefter tegnes op med en vandfast pen med fin spids. Når du er helt sikker på den sorte skrift er tør, fjernes eventuelle blyantrester med knetgummi. Knetgummi er en super ting at have ved hånden når du tegner, det “klistrer” blyantsporene af i stedet for at “tvære/slide” som et traditionelt viskelæder.

Afhængig af hvilket udtryk man gerne vil opnå, kan man variere skrifttype fra æg til æg, eller holde dem alle i een type – jeg har her lavet et lille udvalg til inspiration.

På bordet

Æg har det med at trille på de mest uhensigtsmæssige tidspunkter. Afhængig af hvordan du lægger servietterne, kan du sagtens placere æggene direkte på dem, de kan også stilles i æggebægre eller du kan “flette” en lille rede til dem.

I den lille rede….

Vinden har det med at trække grene af træerne i løbet af vinteren, så under hængepilene i den nærliggende park, samlede jeg en håndfuld ikke alt for kraftige grene. Af den tykkeste ende af en af grenene, formede jeg en cirkel, hvorom resten af den mere grenede ende blev viklet. Ekstra grene/kviste blev flettet ind i, så “reden” fik en passende og ensartet tykkelse hele vejen rundt.

Når ægget går med gæsterne hjem

Der plejer ikke at blive efterladt ret mange æg, når gæsterne går. Nogle vælger at lægge dem i en skål, andre vil gerne have dem op at hænge. Her er den letteste model at binde en sytråd godt fast omkring midten af en halv tændstik og stikke tændstikken ned igennem hullet i toppen af ægget. Når snoren trækkes tilbage, sætter tændstikken sig på tværs og ægget er lige til at hænge op.

Jeg er storm nysgerrig, så del meget gerne hvis du får lavet nogle fine bordkortæg.