Udgivet i 8 kommentarer

Der står to urner i min stue…

Jeps, vi starter muligvis lidt bagfra og helt sikkert i den tunge ende – jeg håber du har mod på at læse med alligevel. 

Jeg var næsten færdig med en alt for lang og helt forkert videregående uddannelse, da vi mistede vores første lille pige og eksamenslæsning blev byttet ud med besøg af bedemanden.

Never give up – det lærte jeg – never give up…

Med tabet og erkendelsen af at ‘vigtigt’ groede et helt andet sted, fulgte mange forandringer, inklusiv et karriereskift. Min store passion for bogstaver og design fik plads og lige siden har jeg fordelt bogstaver på pænt meget alt hvad jeg har været i nærheden af – senest altså urner.

Inspiration

I 2014 sendte DR første sæson af “Made in Denmark”, en skøn serie hvor kunsthåndværkere afprøver hinandens materialer og dyster på kreative udformninger. Keramiker Nina Lund skabte og vandt finalen med de smukkeste urner inspireret af H. C. Andersens eventyr. Midt mellem smykker, lampe, skænk, bænk, taske og festglas præsenterede Nina de fineste keramikurner med danserinde og tinsoldat på toppen og gjorde det unævnelige så uendelig smukt og nærværende. Det har jeg lige siden drømt om at følge op på.

Det var så slet ikke så let at skaffe en urne, som jeg havde regnet med. Jeg havde set en på Den Blå Avis engang, men den var væk, og den første bedemandsforretning jeg faldt forbi, syntes absolut ikke det var nogen god idé. Han må nu alligevel have haft en sjette sans, for han foreslog mig at tage kontakt til Den Sidste Rejse på Østerbro. Og Solvejg så ganske rigtigt helt anderledes på det. Jeg fik lov at købe en urne – eller faktisk opstod en ny design idé inden jeg overhovedet nåede at begynde på den første, så det blev til lidt mere end een….

Udformning

Urne in the making

Og nu står der to færdige urner i min stue. På den første urne har jeg med blød blyant optegnet Kærlighedens Lovsang og efterfølgende, med sort, malet alt andet end bogstaverne, så de står tilbage med urnens oprindelige lidt ru og rå overflade. 
Dette kunne kun lade sig gøre med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab, så tak til dem for tilladelsen til at gengive den vidunderlige tekst.

Den anden urne har fået mit signaturdesign med kærlighed ud over det hele. Ikke var malingen tør, før min mand havde “dipset” den.  Det havde jeg måske ikke lige set komme, men jeg har det super godt med at det skal være vores urne. Vi vil begge gerne drysses ud over havet, så jeg tænker genbrug vil være fint.

Selvom vi, i alle tilfælde på det område, dermed er helt klar til den store rejse, så har vi heldigvis ikke kendskab til at der er aktuelle planer. Urnerne vil derfor den næste tid være udstillet hos Den sidste Rejse på Nordre Frihavnsgade hos søde Solvejg. Og for lige at vende tilbage til den første bedemands sjette sans. Det viste sig at Solvejg, før hun begyndte som bedemand, var daglig leder af Landsforeningen Spædbarnsdød. I særdeleshed en af de foreninger man slet ikke har lyst til at være medlem af, men som gør en verden til forskel. Det gjorde den også for os, og på den måde er vores lille engledatter ekstra meget med. 

Klar til at leve

Jeg har undervejs tænkt det måske var lidt farligt at begynde sin blog med et indlæg, der inkluderer døden, men altså – den er der jo. Og som Anders Matthesen, siger i sit show “Tal for dig selv”: “…gør dig klar til at dø, for så bliver du også klar til at leve.”.

Jeg satser på det er et godt skridt på vejen at have urnen klar, for jeg er SÅ klar til at leve. Jeg glæder mig helt tosset til at bygge en blog af min kæmpe passion for bogstaver, hvadenten de er håndskrevne, filtede, prægede, bagt, trykt, stanset eller stemplet.  En blog med små og store historier fra tegnebordet og verden omkring. Tips om værktøj og materialer og en masse uimodståelige DIY projekter venter.

Jeg håber du har lyst til at kigge med. Følg meget gerne med på Instagram eller Facebook . Har du lyst til at få besøg i indbakken er det bare at tilmelde dig nyhedsbrevet ude til højre på siden.

Kæmpe krammer, masser af kærlighed og på gensyn

Christina

8 tanker om “Der står to urner i min stue…

  1. Hvor er de smukke🙏🏼❤️

  2. Mange tak Lena ♥️

  3. Du er bare så god🤗

  4. Meget smukke urner, og meget smukke ord, Christina ❤️

  5. Hvor er du sød Pia, tusind tak 🙏🏻♥️

  6. Mange, mange tak Lotte, det glæder mig SÅ meget at høre – TAK♥️

  7. Hvor er de smukke ❤️

  8. Hvor hyggeligt du læser med Juditte og mange tak for ordene ♥️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.