Udgivet i 6 kommentarer

Cykelhjelm med motivation

Cykelhjelm med motivation og masser af håndskrevne bogstaver.

Tekst og billeder i indlægget ‘Cykelhjelm med motivation’ kan indeholde reklamelinks. Hvis du køber noget herigennem, går en lille del af din betaling videre til mig, og nye indlæg – helt uden ekstra omkostninger for dig.

Cykelhjelm… Jeg kan allerede mærke det begynder at stramme lidt under hagen og glæden ved sommervind i håret erstattes af en træls og meget komprimeret frisure.

Men jeg er en ægte ‘Nederen Forælder’ der har hældt cykelhjelm på mine unger, siden jeg tullede rundt med dem i en ladcykel. Det hævner sig, og for et par år tilbage gav de mig en meget fin cykelhjelm i julegave…

Den var egentlig ok, indtil skyggen skvattede af og tog den smule smart der var over hjelmen med sig i skraldespanden.

Siden har jeg undgået at cykle….

Det går ikke vel?

Eftersom en ny skygge, ifølge forhandleren, koster noget nær det samme som hjelmen, førte de den slet ikke, så – ny hjelm.

Google ledte mig direkte til eCykelhjelm (annoncelink), som jeg sendte email, for lige at høre hvilken af de mange sorte hjelme, der mon var best egnet til bogstaver.
Hupla havde jeg eCykelhjelm i røret, et sponsorat og en aftale om et besøg i butikken, der ellers lukkede for offentligheden i forbindelse med lockdown i marts 2020.

Med hjem fik jeg City modellen fra det amerikanske mærke Kali (annoncelink) med matsort og meget skrivevenlig overflade – hvilket naturligvis er det vigtigste for en cykelhjelm ;o)
At den var stor nok til mit omfangsrige hoved inkl. tykt hår i fletning, talte måske også lidt…

Design til hjelmen

Der findes hjelme i virkelig fede farver og mønstre, men jeg synes selvfølgelig det er sjovest selv at stå for dekorationen – og ja, helst i form af bogstaver.

På Facebook og Insta bad jeg om idéer til tekst til en cykelhjelm.
Der kom mange fine forslag, som inspirerede mig til en hjelm med mit signaturdesign flettet af motiverende ord, der minder om hvorfor hjelmen skal på:

Protecting & Saving – Ideas, Love, Desire, Genius, Choices, Knowledge, Tomorrow, Vision, Focus og Life.

Dekorer cykelhjelmen

På en mat overflade er det let at tegne bogstaver eller motiv op med blød blyant – gerne B2. Skal der redigeres, klares det nemt med viskelæder, eller endnu bedre et knetgummi (annoncelink), der slider mindst muligt på overfladen.

Når du er tilfreds, tegnes skitsen op med akrylmaling. Jeg har brugt en fin Posca pen (annoncelink), der afgiver en lækker, smal hvid streg og tørrer hurtigt.

Efter optegning, fjernes de overskydende blyantsstreger og hvis man er til det kalligrafiske look, tilføjes de nedadgående streger lidt ekstra tykkelse. Har du brug for en guide til den del, kan du tjekke indlægget kunstig kalligrafi.

For at få teksten til at stå skarpt, var jeg over alle bogstaverne et par gange med Posca pennen. Herefter lod jeg den tørre et døgn – bare for at være på den sikre side – og sluttede med seks tynde lag mat spraylak fra Montana (annoncelink).

Det har indtil videre fungeret fint ved almindelig brug, inkl. regnvejr – men hvor længe det holder, tør jeg ikke love.

Disclaimer

Maling og lak kan i princippet beskadige hjelmen og man må derfor gøre op med sig selv om man vil løbe risikoen. Jeg satsede – og umiddelbart ser det ud til at være gået godt – men om maling og/eller lak på sigt ændrer overfladen ved jeg ikke.

Life will kill you – jeg satser på cykelhjelmen her trods alt redder mere end den skader.

Du kan læse om krav og regler vedrørende beskyttelseshjelme på Færdselsstyrelsens hjemmeside.

Næste hjelm

Hjelmen har indbygget visir, lige til at slå ned og give følelsen af jagerpilot. Kombineres det med en sød søn, med et uimodståeligt smil, betyder det at jeg skal på jagt igen.

Denne gang har jeg kig på en Thousand hjelm (annoncelink), muligvis i en anden farve end sort – hvilken ville du gå efter?

Pssst! eCykelhjelm holder lige nu ‘Black-november’ og er du hurtig er der 5% ekstra at hente med rabatkoden: ‘Christinakorsgaard5’

6 tanker om “Cykelhjelm med motivation

 1. fedt, det er da helt sikkert noget jeg skal kigge på til min dreng når han skal have skiftet cykelhjelm. Det bliver nok bare ikke så smuk en skrift men jeg øver på dine skønne hjælpe ark 😉

 2. Ej hvor er den lækker! Bare jeg var lige så god som dig, så var jeg gået i gang med det samme. Min er bare kedelig sort 🙁 Havde aldrig tænkt man selv kunne gøre noget ved det! Mega god ide

 3. Tusind tak Karina, jeg tænker også, at det kunne blive fedt hvis man lod ungerne dekorere deres hjelm – jeg kan i alle tilfælde mærke, jeg har fået et meget nært forhold til min hjelm – ja, eller sønnens – vi deler lidt ☺️

  Og hvor er det dejligt at høre du er i gang med arkene. Jeg ville vildt gerne finde en god måde at lave undervisning online, hvis du har nogen ideer må du endelig sige til.

  Kærlig hilsen
  Christina

 4. Tak Tina – ja det behøver jo ikke være bogstaver (sagde jeg det…?🙈)
  Men ja – tror også det kunne blive mega fedt hvis man f.eks. doodler😍
  Kh.
  Christina

 5. Ej sikke en sjov ide at male/skrive på cykelhjelmen. kh Pia

 6. Tak Pia – faktisk er dette en af de ideer der gik lettere end forventet, så det er bare at kaste sig ud i det ☺️
  Kærlig hilsen
  Christina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.